A féktelen fogyasztás felemészti a Föld tartalékait

Ezt tudta megbeszélni Ferenc pápa és Kirill pátriárka Havannában az elmúlt 1000 év legfontosabb vallási találkozóján. Ki is adtak erről egy közös nyilatkozatot. Írtak arról is, hogy miközben a szegények tömegei a legalapvetőbb szükségleteiket sem tudják kielégíteni, az emberiség egyre nagyobb mértékű gazdagságot halmoz fel. „Nem lehetünk közömbösek a gazdag országok ajtaján kopogtató migránsok és menekültek millióinak a sorsa iránt” - hangsúlyozta a két egyházfő. 

Az egyházi vezetők ezen kívül óva intettek az olyan európai integrációtól, amely nem tartja tiszteletben a vallási identitást, és felszólítják Európát, hogy maradjon hű keresztény gyökereihez.

Az európai integráció, amely véres konfliktusok évszázadai után vette kezdetét, nagy reményeket ébresztett sokakban, akik a béke és biztonság garanciáját látták benne - olvasható a nyilatkozatban. 

A pápa és a pátriárka utalt rá, hogy más vallások is hozzájárultak az emberi civilizáció fejlődéséhez, ugyanakkor kifejezték meggyőződésüket, hogy Európának hűnek kell maradnia keresztény gyökereihez. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.