Felháborodtak a melegek, hogy csak heterók csókolózhatják le a buszjegyüket a rigai buszsofőrök előtt

külföld
2016 február 12., 14:49
comments 120

Korábban megírtuk, hogy most vasárnap, azaz Valentin-napon a rigai közlekedési vállalat sofőrjei csókot is elfogadnak pénz helyett a buszjegyért. Mármint nem a sofőrt kell megcsókolni, hanem mindenkinek a saját párját. Vagy egy épp arra járó embert, akinek szintén nincs kedve fizetni, tök mindegy.

A lett főváros közlekedési vállalatának szóvivője azonban a csókos akcióról szóló sajtótájékoztatón külön kihangsúlyozta, hogy csak

heteroszexuális párokra áll az akció.

photo_camera

Egy melegjogi aktivistákból álló csoport, a Mozaika már fel is háborodott. Közleményt adtak ki arról, hogy ez így nem jó. Azt írták, hogy az ingyen buszutak illegálisak, mert a melegekkel szembeni diszkrimináción alapulnak, ez a diszkrimináció pedig ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével.

A csoport szerint az akció ellentétes a lett fogyasztóvédelmi törvénnyel is, mert Lettországban több férfi van, mint ahány nő, és azért a nőket is hátrányosan érinti a közlekedési vállalat kezdeményezése. Ezt amúgy nem teljesen értem. Ha több férfi van, mint nő, akkor pont a férfiakat kellene hátrányosabban érintenie a dolognak, mert ők nehezebben találnak párt, nem? Na, mindegy, nem értem, Felháborító. (Baltic Times)

(Címlapi kép: CC BY-SA 3.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.