Amíg Fidesz-kormány van, nem szűnik meg a tao

sport
2016 február 13., 06:05
comments 47

Bár 2017. június 30-án lejárna a a társasági adó sportcélú felajánlása, a sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde, a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy már dolgoznak új, bővített változaton.

A 2011-ben induló tao-program lényege, hogy a magyar cégek egy rakás pénzzel támogathatják a sportcsapatokat, és az erre költött pénzt leírhatják a társasági adójukból. Ilyen formán tehát a rendszer állami támogatást juttat a csapatoknak, figyelmembe véve, hogy a klubok olyan pénzt kapnak, amit egyébként az állam kapna. Az elmúlt négy évben összesen 286,2 milliárd jutott így a klubokhoz, a rekorder a felcsúti akadémia, ami 11 milliárdot kapott. 

photo_camera

Szabó Tünde szerint a tao 2 az Európai Bizottsággal történő előzetes egyeztetés után, a szükséges jogszabály-módosítások után indítható. Az államtitkár szerint a tao eddig is egy sikertörténet volt, mert 260 ezerről 350 ezerre emelkedett az igazolt versenyzők száma, a növekedés elsősorban az utánpótláskorúaknál jelentős. Illetve több háromszáz új sportingatlan épült, és csaknem ötszáz megújult. Emelkedett a sportszervezeteknél és az ágazatban dolgozó szakemberek száma. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.