Amíg Fidesz-kormány van, nem szűnik meg a tao

2016 február 13., szombat 6:05
47

Bár 2017. június 30-án lejárna a a társasági adó sportcélú felajánlása, a sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde, a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy már dolgoznak új, bővített változaton.

A 2011-ben induló tao-program lényege, hogy a magyar cégek egy rakás pénzzel támogathatják a sportcsapatokat, és az erre költött pénzt leírhatják a társasági adójukból. Ilyen formán tehát a rendszer állami támogatást juttat a csapatoknak, figyelmembe véve, hogy a klubok olyan pénzt kapnak, amit egyébként az állam kapna. Az elmúlt négy évben összesen 286,2 milliárd jutott így a klubokhoz, a rekorder a felcsúti akadémia, ami 11 milliárdot kapott. Szabó Tünde szerint a tao 2 az Európai Bizottsággal történő előzetes egyeztetés után, a szükséges jogszabály-módosítások után indítható. Az államtitkár szerint a tao eddig is egy sikertörténet volt, mert 260 ezerről 350 ezerre emelkedett az igazolt versenyzők száma, a növekedés elsősorban az utánpótláskorúaknál jelentős. Illetve több háromszáz új sportingatlan épült, és csaknem ötszáz megújult. Emelkedett a sportszervezeteknél és az ágazatban dolgozó szakemberek száma. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt