Eddig 11,1 milliárdot gyűjtött a tao-pénzből a Felcsút

gazdaság
2016 január 30., 18:06
comments 155

Szinte biztos, hogy idén átlépi a 300 milliárd forintot az az összeg, amit a cégek tao-támogatásként fizetnek a látványsportokban (futball, jégkorong, kézilabda, kosárlabda, vízilabda) játszó csapatoknak - derítette ki a Népszabadság a sportszövetségektől kért adatok alapján.

A 2011-ben induló tao-program lényege, hogy a magyar cégek egy rakás pénzzel támogathatják a sportcsapatokat, és az erre költött pénzt leírhatják a társasági adójukból. Ilyen formán tehát a rendszer állami támogatást juttat a csapatoknak, figyelmembe véve, hogy a klubok olyan pénzt kapnak, amit egyébként az állam kapna.

A program 2011-es indulása óta összesen 286,2 milliárd forintnyi támogatási igazolást adtak ki, 2016-ban pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium becslése szerint 64 és 69 milliárd forint között alakul majd a sportcsapatoknak juttatott tao-támogatás.

A program legnagyobb nyertese természetesen a felcsúti focicsapat, ami eddig 11,1 milliárdnyi támogatást gyűjtött össze.

A tiszakécskei fociklub is hasít, ami nem is akkora csoda, hiszen tiszakécskei székhelyű cég a Duna Aszfalt, amit az Orbán-Simicska háború kitörése óta a Közgép helyettesének szán a kormány. A Duna Aszfalt rengeteg megrendelést kap, így pedig a nő a tiszakécskei klub támogatása is.

Jól megy a Seszták Miklós fejlesztési miniszterhez köthető kisvárdai csapatnak is: tavaly 1,2 milliárdot gyűjtöttek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.