Ne korlátozzák indokolatlanul a közpénzhasználat ellenőrzését!!4

POLITIKA
2016 február 16., 09:17

Kedden tárgyalja a Parlament azt a törvénymódosítást, ami szerint a Magyar Posta szerződései 

„nem minősülnek közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatnak.” 

A változtatás, hogy semmilyen módon ne lehessen belelátni az állami tulajdonú cég működésébe, Péterfalvi Attila szerint is alaptörvény ellenes. A lapkiadók egyesülete felszólítja a kormányt, hogy ne korlátozza indokolatlanul a közpénzhasználat ellenőrzését és a közérdekű adatok megismerését. A közlemény szerint külön 

"aggályos és a jogállamiságban jogos kételyeket ébresztő a visszaható hatályú jogalkotás tilalmának ismételt megsértése, a javaslat ugyanis folyamatban levő ügyekre is kiterjesztené a törvény hatályát." 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.