Rendőrök vitték el a Washington Post jeruzsálemi tudósítóját

media
2016 február 16., 17:44
comments 28

De fél óra múlva el is engedték.

Az izraeli biztonsági erők szerint arról érkezett hozzájuk bejelentés, hogy a tudósító erőszakot szít az óvárosból a város palesztin felére vezető Damaszkusz-kapu közelében. A tudósító és tolmácsa csak fiatal arabokat kérdeztek a közelmúltbéli eseményekről. Azért a Damaszkusz-kapunál voltak, mert az utóbbi napokban több véres összecsapásra is sor került itt, hétfőn például az izraeli határőrök lelőttek egy fegyverrel fenyegetőző férfit.

A Washington Post szerint aggasztó, hogy a tudósítót annak ellenére is elvitték a tudósítót, hogy megmutatta az őt igazoltatóknak a sajtóigazolványát, és többször elmondta, hogy mi járatban van a kapunál.

A tudósítót és tolmácsát fél óra fogva tartás után elengedték, és nem emeltek vádat ellenük. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.