Orbán Ráhel vendéglátást tanít a Corvinuson

politika
2016 február 17., 17:25
comments 467

A Népszava szúrta ki, hogy Orbán Ráhel vezetésével indul Food Service Management szeminárium a Corvinuson. A kurzus olyan hallgatóknak ajánlják, akik komolyan érdeklődnek az éttermi vagy a szállodai vendéglátás iránt. A hangsúly a fő iparági szegmensekre, üzleti gyakorlatra és trendekre irányul.

Elvárás, hogy a hallgatók aktívan vegyenek részt az órák során. Hangsúlyozzák azt is, hogy az észrevételek minősége sokkal fontosabb, mint a mennyisége. A hallgatók csoportokban elemzik az étterem szolgáltatási folyamatait, és javaslatokat tesznek, hogyan a javíthatja a szervezet a rendszert.

Az órákon téma lesz az éttermi üzemeltetés, sztenderdek létrehozása és folyamati eljárások, az étlap és az itallap árazása, a speciális árkalkulációs technikák az ételek esetében, de helyszíni szemlét tartanak majd vendéglátóhelyeken is. 

Az óra tanítási nyelve angol, ennek megfelelően kizárólag angol nyelvű, 2013-as anyagokat adtak meg. A kurzusból előadás hetente, szeminárium kéthetente lesz.

Orbán Ráhel tojást festenek húsvét alkalmából
photo_camera Orbán Ráhel kockás ingben fújja a tojást húsvét alkalmából

Orbán Ráhel a Corvinuson végzett turizmus-vendéglátás szakon. Szakdolgozatáért megkapta Magyar Turizmus Zrt Az év turisztikai témájú szakdolgozata 2012. évi első díját, az újszerű témaválasztás kategóriában. A dolgozatot egyébként a Szigeről írta. Itt lehet elolvasni, ha többet szeretnének megtudni a könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatairól és a versenyképességükről. 

Orbán Ráhel a a Corvinus után svájci École Hoteliere Lausanne turisztikai magánegyetemének Executive MBA (EMBA) mesterképzését is elvégezte. A 12 hónapos kurzusért 60 ezer svájci frankos tandíjat kell fizetni. Ezen felül dolgozott a Kempinski Hotelben értékesítési menedzser gyakornokként több mint két éven át, a közelmúltban pedig Zsidai Zoltán Roy étteremcsoportjánál tevékenykedett.

A miniszterelnök lányát a hírek szerint a z új szakemberek kiképzésén túl  is foglalkoztatja a magyar turizmus jövője. A hírek szerint Andy Vajnával együtt ő is ott volt azon a zártkörű találkozón, ahol Rogán ismertette az újfajta állami turizmusszervezés koncepcióját. Később az egyik szervező azt nyilatkozta, hogy Orbán Ráhel csak mint külföldi diák vett részt a találkozón

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.