Putyint éltető pólóval provokált Isztambulban egy orosz focista

külföld
2016 február 17., 10:44
comments 81

2:0-ra verte kedd este Isztambulban a Fenerbahce a Lokomotív Moszkvát. Az Európa Liga-meccs a két csapat szurkolóin kívül keveseket érdekelt volna, ha nem ez lett volna az első komolyabb török-orosz focimeccs azóta, hogy az előbbiek lelőtték az utóbbiak egyik vadászgépét.

photo_camera MTI/AP/Emrah Gürel

A világpolitika járhatott az orosz csapat játékosa, Dmitrij Taraszov fejében is, amikor a meccs lefújása után megmutatta, milyen pólót visel a meze alatt.

Putyinosat.

Az orosz elnök képe alatt ráadásul a "legudvariasabb elnök" felirat szerepelt, ami egyértelműen a Krím-félszigetet elfoglaló, Oroszországban "udvarias fiúk"-nak nevezett katonákra utalt.

Az oroszok egyébként is igyekeztek bevinni a politikát a pályára. A Fenerbahce portugál edzője, Vitor Pereira szerint orosz kollégája, Igor Cserevcsenko sem a meccs előtt, sem utána nem fogott vele kezet.

Kérdés, hogy reagál az UEFA, amely hagyományosan nagyon súlyosan szokta büntetni a sporttal kevert politizálást, és így Taraszov trikójkának lehetnek következményei.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.