Renzi az EU-pénzek megvonásával fenyegeti a visegrádi négyeket

külföld
2016 február 19., 06:59

Közben Brüsszelben is zajlik az élet, ahol éppen EU-csúcsot tartanak, aminek mindkét témája súlyosan érintheti Magyarország érdekeit. Egyrészt a kilépéssel fenyegetőző Nagy-Britannia követeléseiről, köztük a külföldi, tehát részben Magyarországról kivándorolt munkavállalóknak járó szociális juttatásokról van szó, másrészt a menekültválság kezeléséről.

Ennek része volna a már Európába érkezett menekültek szétosztása a tagállamok között, amit Orbán Viktor és a visegrádi négyek nagyon hevesen elleneznek. Ebből pedig kezd nagyon elegük lenni az Unió nagyobb tagállamainak. A Politico felelős szerkesztője, Florian Eder például diplomata forrásaitól úgy értesült, hogy az uniós vezetők munkavacsoráján az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi kerek perec közölte a V4-es vezetőkkel, hogy

fogadjanak be menekülteket, vagy a nettó befizetők minden uniós támogatást megvonnak tőlük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.