Ha nem a logóval, akkor majd a honlappal lesz a miénk az olimpia. Ja, azzal sem

Annyira nem volt meglepő, hogy most szerdán kell beadni az első pályázatot a 2024-es olimpiára, mert elég régóta tudni lehetett a dátumot. Mindenki nyugodjon meg, Budapest is beadta, Róma, Párizs és Los Angeles mellett. 

Arról már írtunk, hogy a másik három várostól eltérően a budapesti pályázat logója nem készült el szerdára. De mindez természetesen ravaszságból, szándékosan és spórolásból. 

De ha már beadtuk a pályázatot mi is, és ez mindenhol a világon hír volt, akkor milyen honlappal segítjük azokat, akiknek felkeltettük az érdeklődését? 

Kezdjük a konkurenciával:

Los Angeles

Nem is érdemes megnézni, igazi parasztvakító paralax, amivel megpróbálják elvonni a figyelmet a pályázat vélhetően silány tartalmáról. Hatásvadász megoldások, tornázó gyerek, fél lábbal is sportoló fiú, jókedvű emberek, még egy hangulatvideó is.

Párizs

Tényleg ennyi telik csak? Az unalomig ismert Eiffel-torony és fényfestett diadalív? És gyerekkel próbálnak az érzelmeket csiholni meg pojácát csinálnak a sportolóiból? Hagyjuk már. 

Róma

Ez tényleg komolytalan, az angol nyelvű oldal egy vicc, azon semmi sincs, csak egy videó, meg egy prospektus a látnivalókról, az olasz pedig azzal próbál komolynak látszani, hogy gyakran frissül olyan cikkekkel, amiben valaki elmondja, hogy Róma lenne a megfelelő választás.

Budapest

Nézzük a magyart.

Ez tűnik a leghivatalosabbnak, a Magyar Olimpia Bizottság honlapján kapott helyet. 

Letisztult, informatív, ott van minden, ami fontos. Az url világbajnok: www.mob.hu/budapest-2024

És van angol nyelvű oldal is, az minden külföldi igényét kielégíti. 

Lehet persze, hogy itt is meg akarjuk lepni a világot, és később készül majd el a hivatalos honlap, amikor a világ megunja már a többit. 

Nem hallgathatjuk el, hogy a világhálón az egyelőre logó nélkül beadott pályázat elérhető angolul és franciául (magyarul nem) pdf-ben. Reméljük, hogy a döntéshozóknak színesben nyomtatják ki, különben a piros-fehér-zöld színek játéka nem jön ki.

UPDATE:

Van egy magyarolimpia.hu oldal, tavaly szeptemberben frissült utoljára, angol nyelvű verziója nincs.