Tud a Klik nagyvonalú is lenni, ha akar

oktatás
2016 február 20., 16:15
comments 50
photo_camera

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) az utóbbi hetekben főleg elmaradásai miatt került hírekbe, mikor épp nem fizette a számlát, ezért kikapcsolták a gázt egy gyöngyöstarjáni iskolában, vagy mikor az iskolabuszokat üzemeltető céget nem fizették ki időben, és ezért fogyatékos gyerekek nem jutottak el az iskolába.

Most érkezett végre egy pozitív hír is az intézményfenntartóról. Horváthné Oláh Mária Csongrád megyéből elsőként csatlakozott a Miskolcon tiltakozó tanárokhoz. Ő az ellenállás egyik fontos helyi arca Makón. Meg is lepte, hogy a Klik egyszer csak dupla fizetést küldött neki.

December végéig fizetés nélküli szabadságon volt, de a Klik mégis kifizette 168 ezres bérét. Horváthné ezt önköltségen visszautalta, mert ez neki nem jár. De a Klik erősködött, és februárban ismételten elutalták neki a decemberi bért. A tanár ismét jelezte a problémát a Klik felé, de erre még nem reagáltak.

A Kliknek amúgy 17 milliárdos elmaradása van.

(Index via Délmagyar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.