Bernie Ecclestone szerint Putyinnak kéne vezetnie Európát

képzavar
2016 február 22., 19:43
comments 117

A Forma-1 elképesztő korrupciós ügyekbe bonyolódó ura brit lapoknak adott interjút, ebben beszélt arról, hogy szerinte a legszerncsésebb az volna, ha Vlagyimir Putyin irányítaná Európát. Ecclestone szerint amúgy Putyin 'meg fogja oldani ezt a másik ügyet is' Szíriában és amúgy sem nagyon hisz a demokráciában. 

A 85 éves sportvezető szerint Putyinban az a nagyszerű, hogy azt teszi, amit helyesnek gondol és ki is áll emellett. A demokráciával viszont az a baja, hogy semmit nem lehet benne elintézni. Rájött arra is, hogy eléggé kedveli David Cameront is. Ezt amúgy nem hitte volna, de tetszett neki, ahogy a brit minisztrelnök az EU-val tárgyalt. 

Szerinte viszont Nagy-Britanniának el kéne hagynia az Európai Uniót. Mondjuk az üzletének ennek nem lesz semmi köze, sőt, szerinte az EU eleve nem változtat senkinek az életén az országban. Ecclestone tudja, hogy mit adtak a britek az EU-nak, de nem látja, hogy mit kaptak ezért cserébe vissza. 

Elmondta azt is, hogy a Forma-1 jelenleg rosszabb, mint valaha, és nem költene pénzt arra, hogy a családját elvigye egy futamra. 

A Forma-1 az elmúlt években folyamatosan távolabb került az Európai Uniótól, miután egyre több tagországban elégelték meg a horribilis nevezési díjat. Akad persze kivétel, a magyar kormány a térségben példátlan módon ment bele az egyre durvább szerződésekbe a mogyoródi futam megtartásáért cserébe. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.