Kockás koalícióban az MSZP és a Jobbik

2016 február 22., hétfő 9:26
102

Mindent be vet a két, a Fidesz-KDNP nyomában loholó párt, hogy meglovagolja a közoktatás központosítása elleni elégedetlenséget. 

Az MSZP és a Jobbik képviselői is kockás ingbe öltöztek a parlament hétfői ülésére:

Kockás ingben az MSZP és a Jobbik (Fotó: Botos Tamás/444)

Kockás ingben az MSZP és a Jobbik (Fotó: Botos Tamás/444)

A kockás inget először a Sashegyi Arany János utcai iskola és gimnázium tanárai kezdték el tüntetőleg hordani reagálva Klinghammer István, volt fideszes államtitkár mondataira. Ez volt február 15-én hétfőn.

A mozgalom hamarosan országossá terebélyesedett, pénteken több ezer diák és tanár ment iskolába kockás ingbe, hogy a Klik működése és a közoktatási reform bénaságai ellen tiltakozzanak.

Hamar becsatlakoztak a pártok is, Tóbiás József, az MSZP frakcióvezetője már február 18-án kockás ingben tartott sajtótájékoztatót, szombaton pedig a Jobbik elnöke Vona Gábor jelentette be, hogy kockásba megy a Parlamentbe.

Így jelen pillanatban most a kockás ingesek és nem kockás ingesek aránya (frakciók és teljes létszám szerint) 146:53.

A Fidesz-KDNP képviselői közül Mátai Márta választotta a leginkább nem kockás inges megoldást, ő QR-kódos blúzban érkezett:

Mátai Márta QR-kódos blúzban (Botos Tamás/444)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt