Kockás koalícióban az MSZP és a Jobbik

Tbg
politika
2016 február 22., 09:26
comments 100

Mindent be vet a két, a Fidesz-KDNP nyomában loholó párt, hogy meglovagolja a közoktatás központosítása elleni elégedetlenséget. 

Az MSZP és a Jobbik képviselői is kockás ingbe öltöztek a parlament hétfői ülésére:

Kockás ingben az MSZP és a Jobbik (Fotó: Botos Tamás/444)
photo_camera Kockás ingben az MSZP és a Jobbik (Fotó: Botos Tamás/444)

Kockás ingben az MSZP és a Jobbik (Fotó: Botos Tamás/444)
photo_camera Kockás ingben az MSZP és a Jobbik (Fotó: Botos Tamás/444)

A kockás inget először a Sashegyi Arany János utcai iskola és gimnázium tanárai kezdték el tüntetőleg hordani reagálva Klinghammer István, volt fideszes államtitkár mondataira. Ez volt február 15-én hétfőn.

A mozgalom hamarosan országossá terebélyesedett, pénteken több ezer diák és tanár ment iskolába kockás ingbe, hogy a Klik működése és a közoktatási reform bénaságai ellen tiltakozzanak.

Hamar becsatlakoztak a pártok is, Tóbiás József, az MSZP frakcióvezetője már február 18-án kockás ingben tartott sajtótájékoztatót, szombaton pedig a Jobbik elnöke Vona Gábor jelentette be, hogy kockásba megy a Parlamentbe.

Így jelen pillanatban most a kockás ingesek és nem kockás ingesek aránya (frakciók és teljes létszám szerint) 146:53.

A Fidesz-KDNP képviselői közül Mátai Márta választotta a leginkább nem kockás inges megoldást, ő QR-kódos blúzban érkezett:

Mátai Márta QR-kódos blúzban (Botos Tamás/444)
photo_camera Mátai Márta QR-kódos blúzban (Botos Tamás/444)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.