Magyarországon lesz a Telekom első európai adatközpontja

TECH
2016 február 22., 16:36
comments 69

A Deutsche Telekom, a Magyar Telekom anyavállalata Magyarországon hozza létre páneurópai hálózatának első adatközpontját, ami a 2016 második negyedévében kezd működni – jelentette be ma a Telekom a barcelonai Mobil világkongresszuson.

Ez lesz az első olyan adatközpont, ami a jövőben a Telekom minden európai leányvállalatának szolgáltatást fog nyújtani egyetlen központi helyről, 2020-ig pedig további európai szolgáltató hálózati központok jönnek majd létre – mondta a sajtótájékoztatón Claudia Nemat, a Deutsche Telekom igazgatóságának tagja.

Az első szolgáltatás, amit ősszel már ebből az adatközpontból fognak nyújtani, egy, a legmagasabb szintű védettséggel rendelkező emailszolgáltatás lesz. A Telekom ún. Pan-Net hálózata lehetővé teszi egy közös, szabványosított infrastruktúra határokon átívelő használatát. A nemzeti leányvállalatok egy központi katalógusból kiválaszthatják azokat a szabványosított termékmodulokat, amikre szükségük van a saját piacukon.

0,001 mp 

A Deutsche Telekom Barcelonában olyan 5G mobilhálózati rendszert mutatott be működés közben, amiben a végpontok közötti válaszidő kevesebb, mint 1 ezredmásodperc. A telekommunikációs szolgáltató tájékoztatása szerint ez egy műszaki rekord, és fontos lépést jelent számos valósidejű alkalmazás bevezethetővé tételében, mint például vezető nélküli autók, távolról elvégezhető sebészeti eljárások, vagy akár nagy teljesítményű játékok.

A Telekom 2015-ben 12 milliárd eurót fektetett be a hálózatainak bővítésébe, és 2016-ban is több milliárd eurós beruházásokat tervez ezen a területen.

A Barcelonában évente megrendezett Mobil világkongresszuson idén 2100 cég mutatkozik be 100 ezer m2-en, és közel 100 ezer látogatóra számítanak. Az eseményen részt vesznek a legnagyobb mobilkészülék-gyártók, a kiegészítőket, tartozékokat készítő cégek, kiállítanak a hálózati eszközöket, hardver komponenseket szállítók és a szoftverfejlesztők, megjelennek a nagy mobilszolgáltatók, valamint más szolgáltatásokat, például biztonsági megoldásokat nyújtó vállalatok is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.