Újpesten megdőlt a budapesti melegrekord

időjárás
2016 február 22., 17:12
comments 39

A IV. kerületben több mint 19 fok volt ma, így megdőlt a napi fővárosi melegrekord.

Eddig 1966-ban volt a legmelegebb február 22-én, azon az apokaliptikus, gyilkos, ámokfutó napon 19 fokot mértek, de most ennél is melegebb, 0,1 fokkal forróbb volt a levegő Újpesten, ahol nem nagyon lehet könyvesboltba vagy moziba behúzódni a hőség elől.

Ezzel az új fővárosi napi melegrekord 19,1 fok lett.

Az előrejelzés szerint viszont a Skandináv-félsziget fölött örvénylő ciklon déli peremén éjjel már nedvesebb, fokozatosan egyre hidegebb levegő érkezik, és kedden egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Kedd délutántól megint több helyen várható eső, és átmenetileg nagy területen viharossá fokozódhat a szél is. Minimum 3-10, maximum 10-18 fok lehet.

Jó tanácsaink a nagy meleghez(via OMSZ/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.