Gulyás: Donáth Györgyöt ártatlanul ítélték halálra egy olyan koncepciós perben, amiben ő a magyar szabadság és demokrácia pártján állt, és ezt képviselte utolsó lehelletéig

történelem
2016 február 23., 12:10
comments 121

Az országgyűlés és a Fidesz alelnöke szerint Donáth egy karakteresen németellenes mozgalom résztvevője volt, és aki kíváncsi az ő véleményére, annak meg kell majd hallgatnia a beszédét, amit holnap a politikus szobrának bemutatásakor mond. Gulyás azt mondta, hogy "a XX. század megítélése nehéz, az életutak ritkán egyértelműek".

„Ilyen embernek szobrot avatni közbotrány.”

Ezt Ungváry Krisztián történész mondta. Azt is, hogy

"Donáth György ártatlan volt abban, amivel 1947-ben vádolták, miközben tényleges felelősségét a bíróság nem is firtatta. Holott lett volna mit. Donáth az antiszemita törvények egyik szorgalmazója volt."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.