Csabai József magánszemély előzékenysége nélkül Orbán nem tarthatna népszavazást a kvótáról

POLITIKA
2016 február 24., 12:30
comments 109

Orbán Vikotr február 24-én, szerdán 13 ra 18 perckor rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy

népszavazást kezdeményeznek az EU által tervezett menekültkvóta kapcsán.

Kedd óta tán még az óvodások is tudják, hogy népszavazási kérdésből ugyanabban a témában bizony csak egyet lehet egyszerre benyújtani, annak elbírálásáig más nem nyújthat be abban a témában kérdést, az, hogy kinek a kérdését bírálják el, másodperceken múlhat.

Orbán Viktornak hihetetlen szerencséje van.

Mert ugyan igaz, hogy Csabai József magánszemély február 17-én, vagyis nem másodpercekkel, hanem egy teljes héttel megelőzve a miniszterelnököt benyújtotta népszavazási kezdeményezését azzal a kérdéssel, hogy

"Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország ne hajtsa végre az Európai Unió döntését a menekültek kvóta szerinti eloszlatásáról?",

és ezzel ugyan hónapokra megakadályozhatta volna a kormányt saját népszavazása kiírásában, de Csabai József magánszemély a honlapon közölt száraz tények alapján

február 24-én, szerdán, délelőtt 11 óra 27 perc 22 másodperckor, 111 perccel a miniszterelnök bejelentése előtt vissza is vonta kezdeményezését.

Így Orbán Viktor nem járt úgy, mint Nyakó István, akit tegnap négy másodperccel megelőzött Edrősiné magánszemély. (Címlapképünkönt Orbán Viktor csabait fogyaszt. Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.