Áprilisban összeolvad a gyulai és a békéscsabai kórház

Április 1-jén Békés Megyei Központi Kórház néven egyesül a Gyulán működő Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház és a békéscsabai Réthy Pál Kórház - jelentette be Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár.

Az új intézmény megbízott főigazgatója a békéscsabai kórház eddigi vezetője, Becsei László lesz.

Mészáros elmondta az integrációt követően a betegellátás a megszokott módon, folyik tovább.A helyettes államtitkár szerint az összeolvadás gazdasági értelemben és szakmailag is magasabb szintű munkavégzést tesz lehetővé, amely a lakosság gyógyulását és egészségben megtartását szolgálja.

Becsei László a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy április 1-jén a jogi integráció történik meg, mindkét intézmény valamennyi osztálya és szakrendelése változatlan formában működik azt követően is, és az új intézmény átveszi a két kórház valamennyi dolgozóját. Szerinte ezzel az egészségügyi ágazatban globálisan jelentkező humánerőforrás-hiány helyi szinten mérsékelten tartható lesz.

Békés megye harmadik kórházát, az orosházit az egyesülés semmilyen formában nem érinti, annak a betegellátásban betöltött szerepe és területi ellátási kötelezettsége nem változik. (MTI)