Két új, összesen 10 milliárd forintos kecskeméti autóipari beruházást jelentett be Szijjártó Péter

Két újabb német autóipari beruházás kezdődik Kecskeméten, összesen 10 milliárd forint értékben – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Stuttgartban folytatott tárgyalásai után az MTI-nek.

A két vállalat autóalkatrészeket gyárt, az egyik már meglévő kapacitását bővíti, a másik zöldmezős beruházást hajt végre – mondta a miniszter telefonon. A két beruházás együtt 160 új munkahelyet jelent. A részleteket egy hónapon belül bejelentik.

A miniszter a Kecskeméten Mercedes-gyárat üzemeltető Daimler igazgatóságának elnökével és a testület termelésért felelős tagjával, Dieter Zetschével és Markus Schäferrel is tárgyalt.

Elmondta, hogy a stuttgarti központú cég elégedett magyarországi működésével, és hosszú távú partnerként tekint Magyarországra.

Megállapodtak abban, hogy a Daimler és Magyarország folyamatosan bővülő és fejlődő együttműködésre törekszik. A kormány jelentős energetikai és úthálózati fejlesztéseket indít Kecskeméten és térségében, és szorosabbra fűzi a társasággal kezdett oktatási és kutatási együttműködést – mondta Szijjártó Péter. (MTI)