14 éves gyerek lövöldözött egy ohiói iskolában

külföld
2016 március 01., 04:09
comments 20

Fegyvert rántott és rálőtt diáktársaira egy 14 éves fiú hétfőn Ohio államban, az Egyesült Államokban. Négyen megsebesültek.

A lövöldözés után a fiú eldobta a fegyvert és elmenekült, keresőkutyával fogták el.

A helyi seriff beszámolója szerint a fiú két diáktársára nyitott tüzet, megsebesítve őket, két másik diák pedig repesztől vagy menekülés közben sebesülhetett meg, egyikük állapota sem életveszélyes. A rendőrség azt is közölte, hogy ismerik a lövöldözés okát, de nem hozták nyilvánosságra.

A 14 éves fiút kétrendbeli emberölési kísérlettel, kétrendbeli testi sértéssel, garázdasággal és terrorizmussal való fenyegetéssel vádolják.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a diákok éppen ettek az iskola étkezőjében, amikor több durranást hallottak, de sokan nem jöttek rá rögtön, hogy lövések dördültek.

Az összes többi diák biztonságban van - közölte honlapján az iskola, tudatva azt is, hogy kedden elmarad a tanítás az intézmény 750 tanulójának. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.