A Fülöp-szigetek elnöke megtiltaná Madonnának, hogy fellépjen az országban

ZENE
2016 március 01., 10:12
comments 56

Madonna és manilai koncertjének producerei valószínűleg nem tudtak erről, de a Fülöp-szigeteken külön törvény szól a nemzeti lobogó testen viseléséről. Ez a törvény kimondja, hogy aki ilyen módon megszégyeníti a zászlót, azt akár 1 évre is lecsukhatják, és komoly bírságot vethetnek ki rá.

Madonna egyébként nem csinált semmi durvát a zászlóval, csak ennyit:

A közönségnek állítólag ezzel együtt is tetszett az 57 éves énekesnő előadása, a Fülöp-szigetek kormánya és elnöke azonban nagyon felháborodott. Az elnöki palota szóvivője szerint az elnök szeretné megtiltani Madonnának, hogy a jövőben az országban koncertezzen.

Ez már a második dél-kelet ázsiai balhé a koncertturné alatt, Tajvanon abból volt gond, hogy Madonna posztolt egy képet magáról az Instagramra, amin az arcát egy kék csillag szegélyezte. Madonna azt hitte, hogy a kék csillag Tajvan jelképe, de ez nem igaz, mert a logó a Kuomintang emblémája. A Kuomintang pedig egy Kína-ellenes, jelenleg ellenzékben lévő párt. (via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.