Szabadulhat Bene László, a skálás gyilkos

bűnügy
2016 március 01., 11:04
comments 162

Úgy döntött a bíróság, hogy feltételesen szabadon bocsátja az 1994-ben elítélt Bene Lászlót. Az ügyész fellebbezett, így az ítélet még nem jogerős. Bene azonban 8-15 nap múlva tényleg kijöhet a börtönből.

A skálás gyilkosként elhíresült Benét 1994-ben ítélték tényleges életfogytiglanra, ami akkor 20 évet jelentett. Ez 2014-ben letelt, ekkor viszont 5 évvel meghosszabbították a büntetését azzal a kitétellel, hogy 2 év múlva felülvizsgálják az ítéletet. Ez a felülvizsgálat jött el most.

Bene és Donászi Aladár nevű társa 5 év alatt 40 millió forintot raboltak és 4 embert öltek meg. A 4 áldozat között volt egy rendőr is, őt Donászi ölte meg. 1992-ben a páros kirabolta a Skála üzletlánc egyik pénzszállítóját, és megölték az egyik kocsikísérőt, a sofőrt pedig megsebesítették.

Bene és Donászi szintén 92-ben megölt két vadászt is Sárszentmihályon, mert azok megzavarták a bűnözőket lőgyakorlat közben. (Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.