Kövér szerint közpénzt kezelnek az MNB alapítványai

politika
2016 március 02., 19:57
comments 278
MTI Fotó: Kovács Tamás
photo_camera MTI Fotó: Kovács Tamás

"Mi más lenne?" - válaszolt kérdéssel a kérdésre az Országgyűlés elnöke a Magyar Katolikus Rádiónak adott interjújában Kövér László, akit arról kérdeztek, szerinte a Magyar Nemzeti Bank alapítványaihoz kiutalt összegek közpénznek minősülnek-e.

Kedden fogadta el az Országgyűlés azt a törvényt, amely arra hivatkozva korlátozza a jegybank alapítványai által elköltött összegek megismerhetőségét, hogy azok az alapítványhoz való elutalásuk által "elveszítik közvagyon jellegüket". És azt a törvényt bizony maga Kövér László is megszavazta, így érthetetlen, most mit mond.

Az oktatásról beszélve Kövér elismerte, hogy a rendszer nem működik olajozottan, de azt is mondta, hogy "senki sem várhatja el, hogy visszatérjenek az önkormányzati fenntartáshoz, mert az nem volt működőképes (...) és a közoktatás a világon sehol nem autonóm, hanem tartalmában is kormányzati irányítás alatt áll."

A házelnök külön kérte a tanárokat, lássák be, hogy ők "nem független magánzók", hanem a "nemzet napszámosai", akiktől úgy vár el nagyobb fegyelmet és munkát, hogy "minden idők legnagyobb pedagógusbér-emelését hajtották végre az életpályamodell bevezetésével."

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.