Kövér szerint közpénzt kezelnek az MNB alapítványai

2016 március 2., szerda 19:57
285

MTI Fotó: Kovács Tamás

"Mi más lenne?" - válaszolt kérdéssel a kérdésre az Országgyűlés elnöke a Magyar Katolikus Rádiónak adott interjújában Kövér László, akit arról kérdeztek, szerinte a Magyar Nemzeti Bank alapítványaihoz kiutalt összegek közpénznek minősülnek-e.

Kedden fogadta el az Országgyűlés azt a törvényt, amely arra hivatkozva korlátozza a jegybank alapítványai által elköltött összegek megismerhetőségét, hogy azok az alapítványhoz való elutalásuk által "elveszítik közvagyon jellegüket". És azt a törvényt bizony maga Kövér László is megszavazta, így érthetetlen, most mit mond.

Az oktatásról beszélve Kövér elismerte, hogy a rendszer nem működik olajozottan, de azt is mondta, hogy "senki sem várhatja el, hogy visszatérjenek az önkormányzati fenntartáshoz, mert az nem volt működőképes (...) és a közoktatás a világon sehol nem autonóm, hanem tartalmában is kormányzati irányítás alatt áll."

A házelnök külön kérte a tanárokat, lássák be, hogy ők "nem független magánzók", hanem a "nemzet napszámosai", akiktől úgy vár el nagyobb fegyelmet és munkát, hogy "minden idők legnagyobb pedagógusbér-emelését hajtották végre az életpályamodell bevezetésével."

(via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt