Matolcsy és az MNB a Várban nyitnak borozót a nem közpénzből?

2016 március 2., szerda 6:50
102

A Magyar Narancs információi szerint a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány Úri utcai ingatlanjában, a Mátyás-templommal szemben nyílik majd borozó, bormúzeum és étterem is. Néhány méterrel odébb pedig, a Lónyay–Hatvany villában pedig még egy étterem és egy művészeti galéria is nyílik. A díszkivilágításért a miniszterelnök vejének egykori cége, az Elios Zrt. felel. 

A több mint 60 milliárd forint közpénz jellegét elvesztő pénzből gazdálkodó alapítvány korábban azért jött létre, hogy a közgazdasági gondolkodást megújítsák. Ezért az volt a cél, hogy a borzasztó drága vári ingatlanban angol nyelvű doktori iskolát fognak majd létesíteni 2016 szeptemberétől. 

A MaNcs a Budapest Főváros Kormányhivatalától kikért építési engedélyek és más dokumentumok alapján ír arról, hogy a pincében és a földszinten borozó, bormúzeum és étterem lesz, az oktatási funkciókat pedig az emeleten látják majd el. 

A Lónyai-Hatvany villába is eredetileg oktatási és rendezvényközpontot terveztek, a kikért dokumentumok alapján viszont étterem és galéria kerül majd ide is. 

Disclaimer: Szerkesztőségünkben kisebb vita zajlott arról, hogy mivel ez az egész annyira bizarr, nem lehet-e, hogy mindez csak amolyan tréfa a Magyar Narancs részéről. Mivel azonban a fideszes képviselők kedden úgy döntöttek, hogy a Matolcsy György vezette jegybank alapítványaiba pumpált 250 milliárd forintot egy értelmezhetetlen, dadaista gesztussal megfosztják közpénz jellegétől, ennek mostantól nem lehet érdemben utánakérdezni. Sem annak, hogy mindez mennyibe is kerülne az adófizetőknek. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt