Végül ingyen adja ki a kikért adatokat a Szépművészeti Múzeum

2016 március 2., szerda 7:19
94

Miután kiderült, hogy Habony Árpád személye mennyire átszőtte a múzeum működésének szövetét, a Baán László vezette intézménytől az Átlátszó kérte ki közérdekű adatigénylés formájában, hogy 2006 és 2016 között kiknek adtak kölcsön műtárgyakat, és Baán László 2004-es kinevezése óta kiknek adta bérbe a termeit a Szépművészeti és a Nemzeti Galéria, valamint kikkel szerződött 5 millió forintot meghaladó értékben a két intézmény.

A Szépművészeti elsőnek azt közölte, hogy a kért információk kiadása meglehetősen sok munkába telne, ezért 450-600 ezer forint közötti összeget kérnek az adatok kiadásáért. Majd a nagyobb felháborodás után ezt az összeget maximalizálták 420 ezer forintban

Néhány órával később pedig jött a meglepetés: mégsem kérnek tőlünk egy fillért sem a közérdekű adatokért cserébe. Ugyanakkor a múzeumnak nincs naprakész nyilvántartása a kért adatokról, ezért még némi időbe telhet, mire sikerül mindent összeállítaniuk. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt