Fazekas válaszolt: tett a tárca feljelentést brókerügyben

2016 március 3., csütörtök 10:34
32

Késéssel ugyan, de csütörtök délelőtt válaszolt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arra a képviselői kérdésre, hogy tett-e feljelentést hűtlen kezelés miatt a brókerbotrány ügyében.

A minisztériumhoz tartozó egyik cég 400 millió forintot vesztett el, amelyet a bebukó Hungária Értékpapír Zrt-nél tartottak. A TIG nevű háttérintézmény nem tarthatta volna brókercégnél a pénzét.

Mint Fazekas válaszából most kiderült, a miniszter utasította közigazgatási államtitkárát, hogy tegyen feljelentést hűtlen kezelés miatt. Ez még tavaly április 10-én történt.

A rendőrség augusztusban feljelentés kiegészítést rendelt el, akkor újabb dokumentumokat kértek a tárcától, amit a minisztérium át is adott. Fazekas azóta nem tud újabb fejleményekről.

Fazekas emlékeztetett, hogy leváltotta a TIG két vezérigazgató-helyettesét, visszahívta a felügyelőbizottság tagjait, és felmondta a TIG könyvvizsgálójának és ügyvédjének szerződését is.

Korábban arról számoltunk be, hogy a miniszter nem válaszolt határidőre Tóth Bertalan szocialista képviselő a feljelentést firtató kérdésére.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt