Fazekas válaszolt: tett a tárca feljelentést brókerügyben

POLITIKA
2016 március 03., 10:34
comments 31

Késéssel ugyan, de csütörtök délelőtt válaszolt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arra a képviselői kérdésre, hogy tett-e feljelentést hűtlen kezelés miatt a brókerbotrány ügyében.

A minisztériumhoz tartozó egyik cég 400 millió forintot vesztett el, amelyet a bebukó Hungária Értékpapír Zrt-nél tartottak. A TIG nevű háttérintézmény nem tarthatta volna brókercégnél a pénzét.

Mint Fazekas válaszából most kiderült, a miniszter utasította közigazgatási államtitkárát, hogy tegyen feljelentést hűtlen kezelés miatt. Ez még tavaly április 10-én történt.

A rendőrség augusztusban feljelentés kiegészítést rendelt el, akkor újabb dokumentumokat kértek a tárcától, amit a minisztérium át is adott. Fazekas azóta nem tud újabb fejleményekről.

Fazekas emlékeztetett, hogy leváltotta a TIG két vezérigazgató-helyettesét, visszahívta a felügyelőbizottság tagjait, és felmondta a TIG könyvvizsgálójának és ügyvédjének szerződését is.

Korábban arról számoltunk be, hogy a miniszter nem válaszolt határidőre Tóth Bertalan szocialista képviselő a feljelentést firtató kérdésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.