Tarlós nem engedi ki a kezéből a fővárosi turizmust

2016 március 4., péntek 12:35
104

Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Budapest továbbra is önállóan szervezi a főváros idegenforgalmát. Majd hozzátette, hogy az állammal szorosabban együtt fognak működni.

Tarlós kiemelte, hogy Magyarország gazdasági össztermékének 8,8 százaléka származott a turizmusból 2013-ban, a cél pedig az, hogy ez az arány 12-15 százalékra emelkedjen, amihez egységes turizmusstratégiára van szükség.

A kormány februárban jelentette be, hogy létrehozzák a Nemzeti Turisztikai Ügynökséget, ahol egy helyre koncentrálnák a turizmussal kapcsolatos erőforrásokat. 

Tarlós bejelentette, hogy várhatóan május 10-én adják át a fonódó villamost a kész Széll Kálmán térrel együtt. 

A villamos lánchídi alagútja március 14-én kész lesz,  ettől kezdve ezen a vonalon folyamatos lesz a forgalom.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes bemutatta a főváros új logóját. Erről elmondta, hogy Budapestnek nemzetközileg is jól artikulálható és hiteles márkastratégiára van szüksége, amelynek része egy jól felismerhető új logó is.

A klasszikus elemeket megjelenítő, két oroszlánt, a város címerét és a szent koronát ábrázoló logó tervezésekor a hagyományok mellett a modernitás is szempont volt. Szalay-Bobrovniczky bejelentette azt is, hogy Budapest új szlogenje: 

„A város, amely egyesít".

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt