Ha Orbán hallgat Szijjártóra, akkor ezen a hétvégén átalakítja az azeri - magyar kapcsolatok struktúráját

POLITIKA
2016 március 05., 15:03
comments 94

Orbán Viktor miniszterelnök ezen a hétvégén Azerbajdzsánban van munkalátogatáson. 

A kaukázusi országgal az utóbbi években igyekezett a magyar kormány minden eddiginél mélyebb partneri viszonyt kialakítani. Ahogy a többi, keleten kinézett partnerre, úgy Azerbajdzsánra is igaz, hogy komoly gazdasági gondok szakadtak rá, pont miután nyitni kezdett Magyrország arrafelé. Erről itt írtunk részletesen

De nem hagyjuk annyiban. 

"Az elmúlt időszak változásai miatt át kell alakítani a gazdasági együttműködés struktúráját" - jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter Bakuban.

Szijjártó a következő problémákat azonosította azeri barátainknál:

  • Folyamatosan csökken az olaj ára.
  • Esik vissza az orosz gazdaság.
  • Leértékelődött a nemzeti valuta.

Ám van megoldás ebben a helyzetben is: "a magyar gazdaságnak át kell állnia az egyszerű termékexportról az informatikai megoldások által vezérelt szolgáltatásokat is tartalmazó, magas hozzáadott értékű exporttermékek és -szolgáltatások értékesítésér". Orbán Viktor többek között ezen is dolgozik most odakint, Bakuban.

Még egy jó hír: hamarosan újra jár a Wizzair Bakuba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.