Az állatorvosnak Hatvanpusztát adták meg Orbán Gáspár lakcímeként

POLITIKA
2016 március 07., 15:18
comments 266

Újabb, igen érdekes részletet tudtunk meg Orbán Viktorék félszemű kuvaszáról.

Amikor egy kutyának megcsinálják a kötelező csipjét, a tulajdonosnak meg kell adnia a nevét és a címét, illetve opcionálisan megadhat további elérhetőségeket, például mailcímet vagy mobilszámot.

A legfrissebb információnk az, hogy amikor a kuvaszt annak idején csipet kapott, az állatot orvoshoz vivő Orbán Gáspár Hatvanpusztát jelölte meg a lakcímeként.

Megkértünk egy állatorvost, akinek hozzáférése van a PetVetData rendszerhez, hogy ellenőrizze az információnk valóságtartalmát. Mint a fenti fotón látható, az ellenőrzés sikeres volt. (A kisatírozott rész egy másik Orbán Gáspár címét rejti, akinek semmi köze a sztorihoz.)

Hatvanpuszta az Alcsútdobozon található egykori Habsburg majorságot jelenti, ami Orbán apjának cégéé, és amit Mészáros Lőrinc bérel. Ez az a földbirtok, amiről több újság azt írta évekkel ezelőtt, hogy a miniszterelnök családjának titkos rezidenciája lehet.

photo_camera A birtok kapuja.

Nárciszról, a pár nap alatt rutinos újságszereplővé vált, hatéves kutyáról a közvélemény jó része február 24.-én hallott először, amikor a miniszterelnök olyan fotót posztolt a Facebookjára, amin bensőséges mozdulattal öleli át. Ugyanazen a napon a Blikknek is nyilatkozott róla, elmesélve, hogy az állatot egyszer valaki brutálisan összeverte a felcsúti kertjükben.

Mivel az állatról korábban nemigen lehetett hallani, képet sohasem közöltek róla, sőt egyszer, pár éve Orbán maga nyilatkozta, hogy nincs ideje kutyát tartani, ráadásul az igencsak szem előtt lévő felcsúti kertben sem látták korábban,voltak, aki azt gondolták, hogy a hirtelen előkerült félszemű kuvasz sima PR-fogás. Én speciel sosem gondoltam ezt, mert miért hazudna bárki is pont arról, hogy van-e kutyája, de a dolog kétségtelenül igen furcsa volt.

Aztán az Index bizonyította be, hogy Nárcisz abszolúte létező állat, akinek 2010.-ben tényleg volt egy szemelvesztéssel és lábtöréssel járó durva sérülése:

Hat éve a Budai Kisállatklinikán kezelték azt a kuvaszkölyköt, amelyet a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár vitt súlyos sérülésekkel állatorvoshoz. Az Index megkereste a XI. kerületben működő rendelőt, ahol közölték, hogy az állat nyilvántartási kartonja szerint 2010 júniusában vették fel a Nárcisz névre keresztelt kuvaszt.

Ezek után kaptunk egy információt, miszerint a rejtély kulcsa az, hogy Nárciszról minden igaz volt, azt kivéve, hogy igazából nem Felcsúton, hanem a szomszédos Alcsútdobozon lakik.

Orbán Viktor a kuvaszával, ami Mészáros Lőrinc birtokán lakik.
photo_camera

Elmentünk a helyszínre, ahol, bár Nárciszt nem láttuk, az őr a kaputelefonba nem is tagadta, hogy az állat ott szokott tartózkodni, sőt arról is biztosított minket, hogy Nárcisz jól van, egészséges, és ha Orbántól engedélyt kapunk rá, többet is mesél róla.

Közben arra is rájöttünk, hogy miközben majdnem tényfeltáróknak éreztük magunkat, Ferenczi Krisztina már évekkel ezelőtt megírta a Nárcisz-sztorit a Narancsbőr című könyvében:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.