A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára egyetlen szúnyoggal sem találkozott Brazíliában

sport
2016 március 08., 16:51
comments 52

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) delegációja némi lassulást tapasztalt a 150 nap múlva kezdődő riói olimpia helyszínén, ugyanakkor biztos benne, hogy minden időben elkészül majd a rajtra.

A MOB vezetősége - a szervezet honlapjának keddi beszámolója szerint - hétfőn érkezett vissza Rio de Janeiróból, ahol Szabó Bence főtitkár, Fábián László csapatvezető, Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató és Siklós Erik marketing és kommunikációs igazgató személyesen győződött meg az előkészületekről, egyeztetett a szervezőkkel és megtekintette a magyarok szállását is.

Szabó Bence kifejtette, hogy a korábban tett látogatásához képest kismértékű lassulást lát, ennek ellenére optimista.

"Amikor legutóbb Rióban jártam, a beruházások, fejlesztések gyors üteméről tudtam beszámolni. Nem értettem akkor a sajtó pánikkeltését. Most azonban egy picit mintha megtorpant volna a lendület."

 - mondta a főtitkár. Hozzátette: "Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy a versenyekre minden, ami szükséges, készen lesz. Láttunk már erre példát Athén esetében is, ahol 2004-ben egy jó olimpiát rendeztek."

Hangsúlyozta, már most komoly biztonsági intézkedéseket lehet tapasztalni a városban.

E mellett szintén pozitívumként emelte ki, hogy a zikavírussal kapcsolatos "hisztériának" nyomát sem lehetett tapasztalni. Beszámolója szerint a néhány nap alatt egyetlen szúnyoggal sem találkoztak, és a Copacabanán látható sok tíz-, vagy akár százezer emberen sem látszott, hogy ezzel különösebben foglalkoztak volna.

A magyarok szállásával kapcsolatban a főtitkár elmondta, gyönyörű környezetben van a falu és minden igényt kielégít majd. Fábián László csapatvezető hozzátette, a magyarok lakrészét illetően a MOB gondoskodik a teljes kényelemről, a légkondicionált lakásokat berendezik hűtővel, televízióval és még ki is dekorálják. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.