Biciklisek, óvatosan a halállámpánál a Margit híd mellett!

Életveszélyesen könnyű benézni azt a közlekedési lámpát, amit a Margit híd budai hídfőjénél, a Bem rakparton való kerékpáros átkelést hivatott elősegíteni.

Erről van szó itt:

 És hogy mi a baj vele? Az, hogy látszólag olyankor mutat szabad utat az út keresztezéséhez, amikor a Bem rakparton teljes gőzzel halad a forgalom. Aki a park felől, lendületből érkezik, és a túloldali lámpát nézi, könnyen belezúghat a zöldbe, pedig az a zöld nem neki mutat szabad utat, hanem azoknak, akik a villamossínen akarnak átkelni. 

Ez itt piros, az ott szemben zöld. Ezt kell nézni, nem azt.

“Állsz a pirosnál a helyszínen, várva az indulást, majd meglátva a biciklis-zöldet a túloldalon, megindulsz, közben valójában kő piros van, és jön a kegyetlen forgalom. Én is elnéztem már egyszer, hál’ istennek rámfékeztek, azóta figyelek” - írja olvasónk, Márk, aki gyakran jár a környéken. “Tegnap én rántottam vissza egy meginduló biciklis lányt, egy busz jött kb. 60-nal, esélye sem lett volna megállni. A lány pedig csak mutogatott, hogy de hát zöld van. Elmagyaráztam neki is, hogy az nem olyan zöld.” 

Ugyanez videón:

“Abból adódik a félreértés, hogy a túloldalon a zöld csak annak szól, hogy nem jön a fonódó, vagyis a sínen átkelhetsz, de nem az előtte lévő, igencsak forgalmas úton" - írja Márk. "OK, az induló oszlopnál piros a biciklis lámpa is, de indulásnál általában a túloldalit nézed. Szemben meg van egyszerre egy piros és mellette/mögötte egy zöld, a másik oszlopon pedig egy szóló biciklis zöld. Legalábbis nem egyértelmű/félrevezető.” 

Jó túlélést!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.