Ágyúznak Karabahban

Pénteken egymásnak esett az azeri és az örmény hadsereg Karabahban. Az örmények lakta, de Azerbajdzsán által körbezárt területért a 90-es években heves harcot vívott egymással a két ország, az 1994-ben megkötött békéig 30 ezren haltak meg. Azóta Karabah kvázi önálló, ám senki által el nem ismert, örmények irányította ország.

Az utóbbi hónapokban többször is lövöldözés volt a tartományt körbevevő azeri hadsereg, és az örmények által felfegyverzett karahbahiak között. Pénteken a szokásosnál is keményebb ágyúzás tört ki. 

Az azeriek szerint támadásra utaló mozgást láttak a túloldalon, ezért kezdtek ágyúzni, az örmények szerint ők nem készültek erőszakra, de muszáj volt viszonozniuk az azeriek tüzét. 

Az azeriek szerint megöltek 10 - 15 örmény katonát, az örmények szerint közülük senki sem halt meg. Az örmények szerint ők öltek meg két azeri katonát, ezt viszont az azeriek nem ismerik el. (Reuters)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.