Letiltott egy kismamát a sofőr a szegedi troliról, mert nem tetszett neki, ahogy a gyerekét viszi

Nem engedett fel egy nőt a trolibuszra a sofőr, mert nem babakocsiban vagy a karján vitte a gyerekét, hanem egy hátra akasztható babahordozóban. Katalin később a Szegedma.hu-nak elmondta, hogy nem is az háborította fel, hogy hiába van érvényes bérlete, nem engedi felszállni a sofőr a 19-es trolira, hanem, hogy 

a sofőr mondta neki, hogy megnyomorítja a gyermekét azzal, hogy a hátán hordozza egy egyébként szabványos babahordozóban. 

Arra is kérte Katalint a trolivezető, hogy vegye ki a gyereket a csatos hordozóból, mert veszélyezteti a gyerek életét, ha így utazik

A Szegedi Közlekedési Kft. ügyfélszolgálatán panaszt is tett, ahol azt mondták neki, hogy nem tiltja semmi, hogy babahordozót használjon. Ezt mondta a lapnak a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője is. Majó-Petri Zoltán szerint a babahordozót használó kismamák saját felelősségükre viselhetik bármelyik típust, az elöl vagy háti hordót egyaránt, nincs semmilyen szabály, ami tiltaná, hogy trolibuszra vagy villamosra szálljanak. Hozzátette, hogy a kollégái elkezdték az ügy kivizsgálását.

A járművezető előzetesen annyit nyilatkozott, hogy arra kérte a kismamát, hogy üljön le, és vegye az ölébe a gyermekét, mert balesetveszélyesnek tartotta, hogy a babahordozóban utazzon a gyerek” – mondta Majó-Petri. Hozzátette, természetesen az utaspanaszok kivizsgálása kapcsán arra is van lehetőség, hogy az utast és a járművezetőt külön-külön, vagy akár együtt is meghallgassák.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.