Sérüléseket találtak Putyin egykori főcenzorának holttestén

külföld
2016 március 11., 06:25

Mihail Leszin rejtélyes halála november óta tartja izgalomban azokat, akik nyitottak a politikai krimikre. 

Király András itt írta meg részletesen, hogy Leszin halála miért nagyon gyanús. Elég most talán annyit felidézni, hogy Putyin egykori sajtóminisztere, a Gazprom médiacsoport egykori feje, a dúsgazdag Mihail Leszint egy eldugott washingtoni szállodában halt meg, közel az FBI irodájához. 

Leszint az amerikaiak valószínűleg pénzmosással gyanúsították, és népszerű az az elmélet, hogy Putyin egykori bizalmasa talán információkat akarhatott adni az amerikaiaknak, hogy cserébe békén hagyják. Ezt pedig az oroszok igyekezhettek minden eszközzel megakadályozni. 

Mindenesetre nagyon gyanús volt, hogy az orosz állami Russia Today (amit egyébként Leszin hozott létre) nagyon gyorsan megírta, hogy szívrohamban halt meg.

Most viszont kiadták a washingtoni halottkém jelentését, ami szerint Leszin fején, felsőtestén, karjain és lábain is sérüléseket találtak. 

A halottkém azt is megállapította, hogy Leszin halálát a fejét ért sérülés okozta.

Arról nem szól a jelentés, hogy gyilkosság történhetett-e, mindenesetre a történet egyre gyanúsabb. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.