A Google a kenyai kormány kérésére sem hajlandó törölni a Youtube-ról egy meleg párokat éltető videót

külföld
2016 március 14., 17:09
comments 111

A melegellenes állami kampányairól hírhedt Kenya politikusai minden megtesznek annak érdekében, hogy kenyai meleg párokat éltető klip lekerüljön a Youtube-ról. Többször, több formában is elítélték már a klipet, és a Google-t is megkérték, hogy távolítsa el a videót a tulajdonában álló videómegosztóról.

A Google Kenya viszont nem teljesíti a kérést.

A klip közben az ellenkampány miatt egyre nagyobb figyelmet kap, már több mint 140 ezren látták, pedig Kenyában büntetik a klip terjesztését.

A videó egyébként egy helyi DJ, Art Attack remixéhez készült, amiben Macklemore Same Love című számát dolgozza fel. A videó azt próbálja bemutatni, milyen Kenyában melegnek lenni, és több képet is mutat Binyavanga Wainaina íróról és George Barasa gospel-énekesekről, akik az ország nyíltan meleg közszereplői. Több nyíltan meleg közszereplő nem is nagyon van Kenyában, a kemény ellenkampány és a melegellenes tüntetések miatt, amikből játszanak is be képsorokat a klipben.

A videó betiltásán dolgozó kenyai politikusok szerint a klip rombolja az erkölcsöket az országban, „Szodomát és Gomorát csinál Kenyából”. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.