A stadionépítésben verhetetlen cég bontja négymilliárdért a Puskást

2016 március 14., hétfő 13:03
140

Titkolták, hogy ki kezdte elbontani a nemzeti stadiont, de az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében megjelent a végeredmény, amit az Átlátszó szúrt ki

A bontási munkát a Nemzeti Sportközpontok megbízásából négymilliárd forintért a ZÁÉV Zrt. és a Föld-Trans 2001 Kft. konzorciuma végzi. Kisebb meglepetés, hogy nem Garancsi István cége, a Market Zrt. lett a befutó (ők azért  egyebek között a vizes világbajnokság 25 milliárdos medencéjével vigasztalódhatnak), de valami nagyon tud a ZÁÉV. Az Átlátszó szedte össze, hogy konzorciumban a cég részt vesz az MTK stadionjának építésében (6,3 milliárd forint – partner: West Hungária Bau Kft.), a szombathelyi Haladás-stadion- és csarnoképítésében (13,1 milliárd forint – partner: Swietelsky Magyarország Kft.), illetve a ZTE zalaegerszegi stadionjának a befejezési munkálataiban. 

A Puskás bontását októberig kell befejezni, az új stadion 2019-re készül el. A 63 ezer férőhelyes futballstadion százmilliárdba fog kerülni, és a korábbi tervekkel ellentétben csak focistadion lesz, nem kap helyet benne más sportág. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt