A stadionépítésben verhetetlen cég bontja négymilliárdért a Puskást

Titkolták, hogy ki kezdte elbontani a nemzeti stadiont, de az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében megjelent a végeredmény, amit az Átlátszó szúrt ki

A bontási munkát a Nemzeti Sportközpontok megbízásából négymilliárd forintért a ZÁÉV Zrt. és a Föld-Trans 2001 Kft. konzorciuma végzi. Kisebb meglepetés, hogy nem Garancsi István cége, a Market Zrt. lett a befutó (ők azért  egyebek között a vizes világbajnokság 25 milliárdos medencéjével vigasztalódhatnak), de valami nagyon tud a ZÁÉV. Az Átlátszó szedte össze, hogy konzorciumban a cég részt vesz az MTK stadionjának építésében (6,3 milliárd forint – partner: West Hungária Bau Kft.), a szombathelyi Haladás-stadion- és csarnoképítésében (13,1 milliárd forint – partner: Swietelsky Magyarország Kft.), illetve a ZTE zalaegerszegi stadionjának a befejezési munkálataiban. 

A Puskás bontását októberig kell befejezni, az új stadion 2019-re készül el. A 63 ezer férőhelyes futballstadion százmilliárdba fog kerülni, és a korábbi tervekkel ellentétben csak focistadion lesz, nem kap helyet benne más sportág. 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.