A stadionépítésben verhetetlen cég bontja négymilliárdért a Puskást

sport
2016 március 14., 13:03
comments 139

Titkolták, hogy ki kezdte elbontani a nemzeti stadiont, de az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében megjelent a végeredmény, amit az Átlátszó szúrt ki

A bontási munkát a Nemzeti Sportközpontok megbízásából négymilliárd forintért a ZÁÉV Zrt. és a Föld-Trans 2001 Kft. konzorciuma végzi. Kisebb meglepetés, hogy nem Garancsi István cége, a Market Zrt. lett a befutó (ők azért  egyebek között a vizes világbajnokság 25 milliárdos medencéjével vigasztalódhatnak), de valami nagyon tud a ZÁÉV. Az Átlátszó szedte össze, hogy konzorciumban a cég részt vesz az MTK stadionjának építésében (6,3 milliárd forint – partner: West Hungária Bau Kft.), a szombathelyi Haladás-stadion- és csarnoképítésében (13,1 milliárd forint – partner: Swietelsky Magyarország Kft.), illetve a ZTE zalaegerszegi stadionjának a befejezési munkálataiban. 

A Puskás bontását októberig kell befejezni, az új stadion 2019-re készül el. A 63 ezer férőhelyes futballstadion százmilliárdba fog kerülni, és a korábbi tervekkel ellentétben csak focistadion lesz, nem kap helyet benne más sportág. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.