Új tulajdonosa lesz a magyar Lukoil-kutaknak

üzlet
2016 március 16., 10:17
comments 37

A Világgazdaság szerint új tulajdonosa lesz a Norm Benzinkút Kft.-nek, amely jelenleg a magyarországi és szlovákiai Lukoil benzinkút-hálózatot birtokolja. Az ügylet azáltal valósul meg, hogy a cég anyavállalata, a Normeston Group Cyprus Lt. gazdát vált. 

Forrás: Wikimedia.
photo_camera Forrás: Wikimedia.

A lap szerint a Normeston feletti közvetlen irányítást a CEE Holding Group Lt. és az Olympic International Holdings Ltd. veszi át. A CEE Holding Group egyébként több budapesti ingatlanprojektben is érdekelt. 

Érdekesség, hogy a Normeston korábban a MET Zrt. tulajdonosa is volt. A deal még nem végleges: abba még bele kell egyeznie a Gazdasági Versenyhivatalnak is. 

A Norm 2014 végén vette meg az orosz Lukoil 75 magyar és 19 szlovák tankállomásból álló hálózatát és felügyelte ezáltal a magyar üzemanyag-kiskereskedelem nagyjából 7-10 százalékát. 

(Világgazdaság

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.