Még idén elfoglalja a Hild-villát a Magyar Művészeti Akadémia

MŰVÉSZET
2016 március 16., 11:31
comments 147

A Budakeszi úti Hild-villa lesz a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tudományos intézetének, a  Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetnek (MMKI) az otthona. Ennek felújítására már eddig 824 millió forintot költött illetve költ az akadémián keresztül magyar állam, így az új intézet kollégái méltó környezetben dolgozhatnak majd. 

Hild-villa a Budakeszi úton. Forrás: Wikimedia.

Az MMA főtitkára, Kucsera Tamás Gergely szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, példa nélküldi intézményt hoz létre az alapítvány, melyeben "az összművészeti jelleg és a jelenkorból induló kutatási profil egyaránt egyedülálló." 

Az újdonság a mondandójában az volt, hogy az intézet munkatársai még idén, az év utolsó negyedében elfoglalják új otthonukat.

Most hat kutató dolgozik az intézetben az igazgatóval, Kocsis Miklóssal együtt, aki - miközben szépül a villa - már gyártja az MMKI kutatási stratégiáját. Kocsis elmondása szerint még idén 13 fősre duzzasztható a létszám, míg a végső, "ideális" közalkalmazotti kutatói állomány 25-30 főig emelkedhet. 

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt