Magyarországról pénzelnek terrorszervezeteket? Vizsgálódik a TEK

bűnügy
2016 március 17., 19:24
comments 166

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója a Híradónak mondta el, hogy 

"a TEK több olyan ügyet is vizsgál, amiben felmerül a terrorszervezetek finanszírozása."

Hajdú János több konkrétumot persze most nem mondhatott el, így nagyban hasonlít a nyilatkozata ahhoz a novemberi esethez, mikor azzal riogatott az ATV-ben, hogy bombagyárosokat fogtak mielőtt azok a fővárosba értek volna. Később kiderült, hogy csak második világháborús emléket gyűjtő fiatalokról van szó. 

photo_camera

A terrorszervezetek pénzelése Magyarországon 2013. óta bűncselekmény, mondta a TEK vezetője a M1-nek. Hajdú szerint 

"a terrorfinanszírozás a világon már egy ismert fogalom, és sajnos begyűrűzött hozzánk is."

Magyarországon legutóbb akkor lepleztek le ilyen esetet, mikor egy pécsi orvos 105 ezer forintot akart küldeni a Hamasz egyik szervezetének még 2003-ban. Akkor a Nemzetbiztonsági Hivatal akadályozta meg az utalást. A doki azzal védekezett, hogy csak éhező gyereknek akart segíteni. Ellene akkor nem indult eljárás, de kiutasították az országból. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.