Ángyán és Puzsér is mentené a Városliget fáit

Városliget
2016 március 18., 16:41

Csütörtökön botránnyal, tiltakozási akciókkal tarkítva megkezdték a városligeti fák kivágását, ezzel megindult a budai vár és a Liget átalakítása. Civilek "Mindent a maga helyén" néven aláírásgyűjtésbe kezdtek. Számos építész és szakmai szervezet vezetőjének felhívására olyan ismert személyek álltak a kezdeményezés mellé, mint Puzsér Róbert, Bródy János, Szörényi Levente vagy Ángyán József.

Pár óra alatt több, mint kétezren csatlakoztak a kibocsátók felhívására, akik többször is szót emeltek a városligeti múzeumi negyed építése, a Vár kulturális funkcióinak felszámolása, valamint az oda szánt kormányzati negyed terve ellen.

A "Mindent a maga helyén!" névre keresztelt petíció öt ponttal érvel a fakivágás ellen.

"A többszáz-milliárd forintot felemésztő giga-beruházások ésszerűtlen és szakmai szempontból indokolatlan módon rajzolják át Budapest kulturális térképét."

A kibocsátók között ott van a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke és Schneller István Budapest korábbi főépítésze is.

A petíció teljes szövege és a támogatók listája a varosliget.blog.hu oldalán érhető el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.