B. János nem emlékszik, hogy Kalasnyikovval lövöldözött az ügyészségen

bűnügy
2016 március 18., 13:00

A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte pénteken annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki szerdán egy Kalasnyikovval több lövést adott le a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében. A bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt döntött így. 

photo_camera B. Jánost tárgyalásra vezetik Budai Központi Kerületi Bíróság épületében - Fotó: MTI/Marjai János

Nem volt lehetőség enyhébb kényszerintézkedésre, mivel a gyanúsított felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el a bűncselekményt, továbbá más eljárás is folyamatban van ellene. 

Horváth Róbert, a férfi ügyvédje szerint védence nem emlékszik a történtekre, állítása szerint több éve húzódó sérelem érte az igazságszolgáltatás részéről, ami miatt tönkrement az egészsége. A kiskunhalasi ügyészség épületébe belépve is egy marék nyugtatót szedett be. 

A bíróság 30 napra elrendelt jogerős végzése értelmében a férfi az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tölti előzetes letartóztatását. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.