B. János nem emlékszik, hogy Kalasnyikovval lövöldözött az ügyészségen

2016 március 18., péntek 13:00
85

A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte pénteken annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki szerdán egy Kalasnyikovval több lövést adott le a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében. A bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt döntött így. 

B. Jánost tárgyalásra vezetik Budai Központi Kerületi Bíróság épületében - Fotó: MTI/Marjai János

Nem volt lehetőség enyhébb kényszerintézkedésre, mivel a gyanúsított felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el a bűncselekményt, továbbá más eljárás is folyamatban van ellene. 

Horváth Róbert, a férfi ügyvédje szerint védence nem emlékszik a történtekre, állítása szerint több éve húzódó sérelem érte az igazságszolgáltatás részéről, ami miatt tönkrement az egészsége. A kiskunhalasi ügyészség épületébe belépve is egy marék nyugtatót szedett be. 

A bíróság 30 napra elrendelt jogerős végzése értelmében a férfi az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tölti előzetes letartóztatását. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt