Mostantól azt is el lehet képzelni a Fideszről, hogy komplett választásokat csal el

POLITIKA
2016 március 18., 08:00
comments 713

Péntek reggel nyilvánosságra került egy biztonsági kamera felvétele a február 23-án hajnalban a Nemzeti Választási Iroda bejárata előtt történtekről. 

A karakterek bemutatására már nincs szükség, ők a magyar népmesekincs fontos részeseivé váltak: a Kopaszok, a Néni és a Nyakó. 

A perdöntő felvételről két dolog derült ki világosan:

  1. A Néni és a Kopaszok összejátszottak.
  2. Nyakó előbb volt a választási irodánál, mint a Néni, aki aztán a Kopaszok segítségével előbb adhatott be népszavazási kérdést a vasárnapi zárvatartással kapcsolatban.

Sajnos ezt a felvételt a Nemzeti Választási Bizottság február 29-i ülésén nem engedték lejátszani. Ez azonban nem akadályozza meg a felelősen gondolkodó magyar állampolgárt abban, hogy a felvételek megtekintése után lehetséges két álláspont valamelyikére helyezkedjen.

  1. A Néni és a Kopaszok belső indíttatásból, lelkes állampolgárokként mentek oda február 23-án hajnalok hajnalán a választási iroda elé, hogy trükkel és erőszakkal megelőzzék Nyakó Istvánt. 
  2. A Nénit és a Kopaszokat, a trükköt és az erőszakot valaki küldte, és ez a valaki csakis a Kopaszokhoz ezer szálon kötődő sötét fideszes elintézőember, Kubatov Gábor, Orbán Viktor bizalmasa lehetett. 

Akármelyik megoldásban hiszünk, azzal tisztában kell lenni, hogy itt bizony választási csalás történt. És aki képes csalni egy választáson, az máskor sem fog visszariadni az ilyesmitől. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.