Putyin Szíriában szolgált tüzérségi és páncélosparancsnokokat tüntetett ki

külföld
2016 március 19., 11:27
comments 47

Ahhoz képest, hogy Oroszország folyamatosan és kitartóan tagadta, amit minden más megfigyelő tényként állított, hogy

Szíriában az orosz hadsereg szárazföldi alakulatait is bevetették a harcokban,

Vlagyimir Putyin csütörtökön több olyan tüzérségi és páncélosparancsnokot is kitüntetett Szíriai szolgálatáért, akik hivatalosan nem is szolgáltak Szíriában, hiszen hivatalosan Szíriában nem szolgáltak szárazföldi erők.

Ha nem értik, hogy miről beszélek, ne magukat hibáztassák. Valóban az történt, aminek látszik:

Putyin kitüntette szolgálatukért azokat, akiknek a ténykedését mindezidáig hivatalosan tagadta.

photo_camera Vlagyimir Putyin és a frissen kitüntetett Jurij Jarovickij, az 1. tankhadsereg parancsnoka. Jarovickij szíriai szolgálatáért kapta meg a Szent György-rendet, pedig Oroszország eddig kitartóan tagadta, hogy szárazföldi csapatokat is bevetett volna szíriai kampányában. Fotó: Aleksey Nikolskyi/Sputnik

A Kommerszant beszámolója szerint a csütörtöki ceremónián Szent György-renddel tüntette ki Jurij Jarovickij vezérőrnagyot, a nyugati körzetben, vagyis az európai hadszintéren állomásozó 1. páncélos hadsereg parancsnokát szíriai szolgálatáért. A Kommerszant Putyin életrajzírójaként is ténykedő tudósítója, Andrej Kolesznyikov tudósítása szerint a korábbi orosz tagadással szemben legalább öt orosz páncélos ténykedett a szír hadszíntéren orosz személyzettel.

Putyin a tankparancsnok mellett a 120. tüzérdandár tarackzászlóaljának parancsnokát is kitüntette. A hozzá nem értők kedvéért mondom, hogy a tüzérség nem a légierő része, még ha az elmúlt két évtizedben magyar fordításban megjelent világháborús könyvekben a műfordítók előszeretettel használják a löveget a bomba szinonímájaként - és, lássuk be, annak valóban volna pusztító hatása, ha a repülőkről több tonnás önjáró tarackokat dobálnának bombák helyett. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.