A Pedagógusok Szakszervezete azt javasolja, hogy délután négy után legyen a tanársztrájk

A PSZ azért fogalmazott meg ajánlást, mert a március 15-ei tanártüntetésen Pukli István arról beszélt, hogy ha Orbán Viktor nem kér bocsánatot a megfélemlített emberektől, akkor március 30-án egyórás tanársztrájk jöhet, ami kár más szektorokra is átterjedhet. 

A tanárszakszervezet észrevétele szerint pedig fontos a tanárok kifejezhessék egyénileg vagy közösségben az oktatáspolitikával kapcsolatos véleményét, ugyanakkor az is fontos, hogy a véleménynyilvánítással egy időben ne sérüljön meg mások méltósága. És az alaptörvény kimondja a gyermek védelméhez való jogát. 

Ezért a PSZ azt javasolja a tanároknak, hogy a Tanítanék Mozgalom március 30-ára tervezett polgári engedetlensége (hiszen sztrájkolni legálisan nem lehet) munkaidőn kívül, délután négy óra után kerüljön sor.

Az indoklásban az szerepel, hogy így elkerülhető, hogy a gyerekek felügyelet nélkül maradjanak és a tanárok részéről sem lehet munkajogi következménye a dolognak.  (via vs.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.