Húsz perc alatt átengedte a bizottság a rendeleti költségvetést

gazdaság
2016 március 22., 17:47

Nem szórakozott sokat a parlament költségvetési bizottsága: húsz percnyi vitatkozgatást követően át is engedték változatlan formában Lázár János elképesztő ötletét, aminek értelmében Orbán Viktor mostantól bármilyen költésről rendelkezhet saját hatáskörben: meg sem kell szavaztatnia a parlamenttel a kiadásokat, elég egy rendeletet meghozni, a költségvetésbe meg majd utólag megteremtik rá a forrásokat.

Magyarul bevezetik a rendeleti költségvetést, amivel egy pillanat alatt a rendszerváltás előtti időkbe kerülünk vissza.

Kikerülik tehát a parlamentet és a – már csak névleg létező – költségvetési tanácsot is. Legfeljebb a Magyar Közlönyből fogunk értesülni a kormány költéseiről, de stratégiai fontosságú ügyekben (=ennél a kormánynál bármi) talán még ott sem.

A húszperces ülésen két ellenzéki módosítóról is szavaztak, mindkettőt 10:3 arányban leszavazta a fideszes többség, és hasonló arányban tovább engedték a javaslatot. Hamarosan a plenáris ülés elé kerülhet a javaslat, ott szavazhatnak róla. 

(Index.huNapi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.