Online pénztárgépek lesznek a DISZKÓKBAN

2016 március 22., kedd 14:58
112

Szeptember 30-tól és 2017. január 1-től a kormány további ágazatokra terjeszti ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A vállalkozásokat és a magánszemélyeket terhelő adók csökkentése mellett a korábbiaknál jóval szigorúbban kíván eljárni a kormány az adóelkerüléssel szemben – hangsúlyozta Varga Mihály, aki szerint a feketegazdaság visszaszorításában jelentős szerepet játszott az online pénztárgépek használatának és az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (EKÁER) bevezetése.

Szeptember 30-ától ők lesznek kötelezettek az online pénztárgép használatára:

  • a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpár-alkatrész kereskedelmet és javítást végzők,
  • a plasztikai sebészeti tevékenységet folytatók,
  • a diszkót, illetve táncteremet működtetők,
  • a ruházati tisztító szolgáltatást végzők
  • a különböző fizikai közérzetet javító és testedzési szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások

2017. január 1-jétől pedig a pénzváltók is csatlakoznak az online rendszerhez, de a személyszállító tevékenységet végző taxisok és uberesek bevételéről is online adatokat kell szolgáltatni a NAV-nak.

Jelenleg 217 ezer online pénztárgép üzemel az országban, többek között a kereskedelmi egységekben, benzinkutaknál, a gyógyszertárakban, a vendéglátó üzletekben és a szállodákban.

Egyébként amíg már a kozmetikusoknál, taxisoknál és fodrászoknál is jön a NAV-hoz bekötött pénzárgép, addig egy 15 milliárdos játékgépbiznisznek, mint amije Andy Vajnának van – ha van is online pénztárgépe – nem kell a játékgépeit rádugnia egy szerverre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt