2 órával tovább tarthatnak nyitva az angliai és wales-i kocsmák a királynő 90. születésnapján

külföld
2016 március 23., 19:45
comments 98

David Cameron brit miniszterelnök bejelentette, hogy idén június 10-én és 11-én minden angliai és wales-i kocsma 2 órával tovább tarthat nyitva II. Erzsébet királynő 90. születésnapja alkalmából. A kocsmáknak így egészen hajnali 1-ig nem kell bezárniuk.

Az időzítés nem is lehetne jobb, hiszen június 11-re, szombatra esik Anglia és Wales első meccse a franciaországi foci Európa-bajnokságon. Brit idő szerint délután 5-kor Wales játszik Szlovákiával, este 8-kor pedig Anglia Oroszországgal,

A nagy felhajtás ellenére június 11. nem is II. Erzsébet igazi születésnapja. A királynő minden évben kétszer ünnepel, egyszer a valódi születésnapján, április 21-én, egyszer pedig a hivatalos, állami születésnapon, amit mindig egy júniusi szombatra raknak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.