Egy jordániai üzletember vette meg azt a Tiborcz Istvánhoz köthető céget, amié a Postabank-székház is

Budapest
2016 március 23., 9:32
comments 97

Nemrég írtunk arról, hogy a volt Postabank-székházat 2015. szeptemberében megvette az AMX Nador House Kft., aminek az egyik tulajdonosa az a BDPST Zrt., aminek cégbírósági bejegyzéséhez maga a miniszterelnök veje, Tiborcz István fizette be a 100 ezer forintos illetéket.Az Átlátszó most azt írja: a cégbíróságon bejegyzés alatt álló változásból az derült ki, hogy

a társaság tulajdonost, nevet, székhelyet és ügyvezetőt is váltott, és a projektcég egy jordániai üzletember, Ammar M. A. Abu Namous kezébe került.

A lap szerint AMX Nador House-nál az eddigi tulajdonosok (a BDPST Zrt. és a gazdag török üzletember, Adnan Polat tulajdonában lévő HBRE International Investments BV.) helyét idén március 17-ével a 2015-ös alapítású Pharaon-Omega Fejlesztési és Tanácsadó Kft. vette át a cég 100 százalékos tulajdonosaként.

Az Átlátszó szerint Ammar M. A. Abu Namous a Pharaon-Omega ügyvezetője és egyszemélyes tagja, és ő a frissen vásárolt cég nevét is megváltoztatta, az AMX Nador House Kft-t átkeresztelte Pharaon-Kappa Kft.-re.

Ammar M. A. Abu Namous egyébként a Bank of Jordan felügyelőbizottsági tagja is, és a családjával keleti nyitás egyik nagy nyertese.

Véletlenek véletlene

A céget egy nappal azután adták el, hogy Tiborcz István és az AMX Nador House Kft. ügyvezetője, Suat Gökhan Karakus megkapta a kérdéseinket arról, hogy az AMX Nador House mennyiért vette meg a Postabank-székházat, illetve hogy a cég tervezi-e, hogy valahogy megpróbál megszerezni további épületeket a József nádor téren, például a Nemzetgazdasági Miniszétium hamarosan kiürülő palotáját.

Nem érkezett válasz.

Update: Egy szaúdi olajmágnás állhat a Tiborczhoz köthető céget felvásárló jordániai üzletember mögött

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt