Zugló fellebbez a városligeti fakivágás ellen

Budapest
2016 március 23., 14:16
comments 112

A zuglói önkormányzat fellebbez a budapesti Városliget 40 fájának kivágása ellen, mert szerintük az erről szóló határozat több ponton törvényellenes.

Szabó Rebeka, Zugló PM-es alpolgármestere szerdán a Városligetben az MTI-nek azt mondta, hogy az egykori Hungexpo területén található 40 fa kivágásáról szóló határozat ellen a napokban fellebbezést nyújtanak be az V. kerületi kormányhivatalnál, mert az eljárásban több hiba is van. A fák kivágásának engedélyét megalapozó határozatba és a kapcsolódó iratokba hétfőn tudtak beletekinteni.

Egyik hibaként említette, hogy a zuglói önkormányzatnak van tulajdonrésze a Városligetben, ezért ügyfélként kellene szerepelnie az ügyben, ugyanakkor az eljárás megindulásáról elmulasztották értesíteni őket, megsértették ügyféli jogaikat az eljárás során.

Tartalmi kifogásuk az, hogy a fakivágásokhoz szükséges ökológiai kockázatelemzés hiányos.

Szabó Rebeka szerint az előbbiek már önmagában véve olyan komoly hibák, amik megkérdőjelezik az egész eljárás törvényességét. Megjegyezte azt is, hogy a fák kivágásra és pótlására nincsen ütemterv.

Az alpolgármester szerint több törvénybe is beleütközik a határozat, több eljárási hibát is vétettek, ezért a határozatot vissza kellene vonni.

Szabó Rebeka érdekesnek nevezete, hogy a határozat szerint 7 platánt és 872 oszlopos tiszafát akarnak ültetni a Városligetbe. A tiszafák „kifejezetten lassan nőnek”, „nagyon sokat kell majd őket locsolni” és mérgezőek – mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.