Friss Hús Klasszikusok - Symphony no. 42

Ajánló
2016 március 24., 16:43
comments 7

Egy évvel visszaugrunk a nosztalgiázásban, Bucsi Réka Symphony no. 42 című kisfilmje ugyanis tavalyelőtt volt versenyben, és akkor nyerte el a Legjobb Animációs kisfilm díját is, a Friss Hús 2. kiadásán. A film viszont csak nemrég került fel az internetre, majdnem két éven keresztül a világot járta, és közben elnyert egy tonnányi díjat a legkülönbözőbb filmfesztiválokon. Az Oscar shortlistjére való feljutás után, az utolsó fontosabb állomása a tavalyi Sundance filmfesztivál volt. Réka azóta a LOVE-val turnézgat: új filmjét a berlini premier után, az South by Southwest-re is meghívták.

Na de visszatérve a Symphony-hoz: Bucsi Réka annak idején sokat érdekes dolgot mesélt nekünk a film készítéséről, képi világról, a hangokról, és a különleges humorról amit nem is szánt humorosnak. A Symphony no. 42 meglepő módon nem 42, hanem 47 szkeccsfilmben dolgozza fel az emberek és a természet egymásra tett hatását, mindezt csodálatos, sokszor kegyetlen iróniával bemutatva. Kötelező darab, mindenkinek akinek eddig kimaradt! (Természetesen annak is, aki már látta.)

link Forrás

6 nap múlva kezdünk!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.